Något som jag har börjat göra till frukost lite då och då är sån här frukost man gör kvällen innan, burkfrukost brukar jag kalla det haha:') Det kanske inte låter så gott men om man får välja själv vilken smak man vill ha på det passar det nog dom flesta.
Det man behöver är:
- havregryn
- kanel
- mjölk
- yoghurt
- en glasburk
- bär/frukt i stort sätt vad som helst som går att ha som topping egentligen
Det man gör är att man lägger i lite mer än 1 dl havregryn i glasburken sen kan man om man vill strö i kanel och blanda runt med havregrynen för att få lite mer smak på det. Jag brukar ibland blanda i tex. nötter eller russin bland havregynen också men man får känna efter själv hur man vill ha det. Efter det häller man i mjölk så havregrynen blir fuktade. Inte så att dom blir täckta för då blir det helt blött sen. Man häller i mjölken så havregrynen ska svälla upp sig under natten. Häll sedan över ett lager med yoghurt och toppa sen med valfri topping och släng in i kylskåpet under natten med lock så kan man morgonen efter äta det precis som det är.